Menu pro zamilované (podle mě)

2. června 2011 v 17:39 | Keinna Williams |  Zábava
Takže jsem si pro vás připravila naprosto jedinečné večeře, když chcete potěšit svého miláčka =)

Marinované langusty
6 langust | 2 citrony | 7-8 kuliček zeleného pepře | 3-4 bobkové listy | 2 dcl bílého vína | sůl, pepř, rukola a cherry rajčátka
Langusty rozkrojíme podle ocasu a vypereme pod studenou vodou. V míse si připravíme marinádu ze šťávy z citrónů, soli, pepře, bobkových listů, zeleného pepře a vína. Langusty vložíme do marinády a cca 4 hodiny necháme odležet v lednici. Servírujeme na lůžku z rukoly a cherry rajčátek.
imagebam.com

Crema mascarpone
250 ml 30% smetany na šlehání | 10g vanilkového cukru | 250g mascarpone | 100g čerstvých jahod | piškot a lístky máty na ozdobu
Smetanu vyšleháme a přidáme vanilkový cukr. Metličkou jemně vmícháme mascarpone a přidáme pokrájené jahody. Opratrně promícháme. Servírujeme ozdobené piškotem a lístkem máty.
imagebam.com

Chřestová polévka
Cibule | mrkev | 250g zeleného chřestu | zeleninový vývar | 100 ml smetany | 100g předvařených krevet | sůl, pepř
Nadrobno nakrájenou cibulku a mrkev orestujeme spolu s chřestem. Zalijeme vývarem a vaříme cca 20 min. Poté rozmixujeme a vmícháme smetanu. Osolíme, opepříme a ozdobíme krevetamy.
imagebam.com


Dobře, takže hlavní chod by byl hotový. A teď nějaké ty bublinky, protože šumivé víno patří rozhodně ke každé ať už menší nebo větší slavnostní chvíli =)
Moet & Chandon
Rosé Impérial má příjemnou celistvou, ovocnou chuť a výraznější aroma. (www.kratochvilovci.cz, 1401 Kč)
imagebam.com

Bohemia Sekt
Prestige rosé brut se vyznačuje světle lososovou barvou. (www.osobnivinoteka.cz, 199 Kč)
imagebam.com

Crémante
Blanc de Noir sekt s vůní čerstvých ostružin. (www.vinoabobule.cz, 309 Kč)
imagebam.com

Matthias
Je jemně šumivé víno z kombinace odrůd pinot blanc a chardonnay. (www.velkoobchod.cz, 420 Kč)
imagebam.com

Château Valtice
Grandioso gold s šupinkami z 24karátového zlata (můj TIP). (www.vsvaltice.cz, 500 Kč)
imagebam.com

Přípitek je zajištěný... ale do čeho s ním? Do normální skleničky určitě ne, chce to něco "origoš" =D
Klasická sklenice "Fiore Flute" Bormioli, 259 Kč/3 ks
imagebam.com

Luxusní "D'Artagnan Champagne", LePatio, 580 Kč.
imagebam.com

Sklenka "NÄRHET", Ikea, 49 Kč.
imagebam.com


 


Komentáře

1 porcellinas porcellinas | Web | 2. června 2011 v 17:46 | Reagovat

Jak to tak vidim...Mam hlad..:D:D jinak moc pěknej blog:))

2 Kate Kate | E-mail | Web | 2. června 2011 v 17:47 | Reagovat

zajímavé ale to by asi jako moc dobrá večeře neprošlo :D

3 PatushQa PatushQa | Web | 2. června 2011 v 17:47 | Reagovat

ooch..super clanok x)

4 cheer-mandarinka cheer-mandarinka | Web | 2. června 2011 v 17:47 | Reagovat

tak mascarpone bych si dala hnedka =) :)

5 cheer-mandarinka cheer-mandarinka | Web | 2. června 2011 v 17:47 | Reagovat

dobrý článek a blog

6 cheer-mandarinka cheer-mandarinka | Web | 2. června 2011 v 17:47 | Reagovat

Zdravím :)
Nezašla by jsi se povívat na náš blog jak jsi jako začátetníci vedeme, jak ná jdou psát povídky a články apod. :)
s láskou cheer-mandarinka.blog.cz

7 Petr Petr | Web | 2. června 2011 v 17:49 | Reagovat

Ahoj omlouvám se že obtěžuji, ale nemáš nahodou čislo na Abdobe Photoshop CS5 a nedala by jsi mi ho prosím předem moc děkuji za odpověď.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama